Gerdan Çorbası Tarifi, meşhur et restoranı olan İbrahimin Yeri Garden Restaurant’ın bir diğer çok sevilen çorbalarımızdan biri olan gerdan çorbasının tarifi ve hazırlanışını sizler için bu yazımızda derledik.
Gerdan Çorbası Tarifi Malzemeleri
- 400 gram haşlanmış kuzu gerdan
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4,5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
- 1 tane yumurta sarısı
- Pul biber
- Tercihe göre ilikli kemik suyu
Gerdan Çorbası Tarifi Hazırlanışı
- Tenceremize 2 yemek kaşığı tereyağı ve un koyup kavuruyoruz.
- Ardından haşlanmış etin suyunu süzgeçten geçirerek devamlı karıştırarak ilave ediyoruz.
- Etleri de ekledikten sonra bir taşımlık kaynatıyoruz.
- 1 kapta 1 yumurta sarısı, 4,5 yemek kaşığı yoğurdu ve yarım limon suyunu çırptıktan sonra, çorbanın suyundan 1 kepçe alıyoruz ve karışıma dahil ediyoruz.
- Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Çorba gereğinden fazla kıvamlı olursa kaynamış su ilave edebilirsiniz.
- Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Tavada içerisinde tereyağ, pul biberi kavurup çorbamızın üzerinde gezdiriyoruz.
- Afiyet olsun.
Tarifimizin usta şeflerce hazırlanmış halinin tadına varmak isterseniz sizide restoranımıza bekleriz. Birbirinden leziz diğer tatlarımızı görmek için menümüze bakabilirsiniz.