Kuzu pirzolaları yıkayın ve fazla suyunu kağıt havlu ile iyice kurulayın. Eğer isterseniz kemikleri üzerinde bırakabilir veya kemiksiz yapabilirsiniz.
Sarımsakları soyun ve ince dilimler halinde kesin. Eğer sarımsak seven biriyseniz, sarımsakları kullanabilirsiniz. Sarımsak aromasını daha fazla hissetmek isterseniz, sarımsakları biraz ezerek de kullanabilirsiniz.
Taze kekik kullanacaksanız, yaprakları dalından ayırın. Kuru kekik kullanacaksanız, direk olarak kullanabilirsiniz.
Bir kase içinde zeytinyağı, sarımsak (isteğe bağlı), taze veya kuru kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı kuzu pirzolaların her iki tarafına da sürün. Kuzu pirzolaların bu marinasyon karışımında en az 30 dakika beklemesini sağlayın. Eğer daha fazla zamanınız varsa, buzdolabında birkaç saat bekletmek lezzetin daha iyi içine işlemesine yardımcı olacaktır.
Izgara veya ızgara tavasını iyice ısınana kadar ısıtın. Kuzu pirzolaları yüksek ısıda, her iki tarafını da yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Pişme süresi, pirzolanın kalınlığına bağlı olarak değişebilir. Eğer pirzolaları daha az pişmiş istiyorsanız, süreyi azaltabilirsiniz.
Kuzu pirzolalar piştikten sonra, servis tabağına alın ve üzerini alüminyum folyo ile örtün. Pirzolaların dinlenmesi, etin suyunu içinde tutmasına ve daha lezzetli olmasına yardımcı olur. Yaklaşık 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Kuzu pirzolaları sıcak olarak servis edin. Yanında pilav, sebzeler veya salata gibi garnitürlerle sunabilirsiniz.